wonen in het klooster
in Waalre

In het hart van Waalre staat het Rijksmonument Het Klooster (1911). De zusters van Het Klooster hebben vroeger onderwijs gegeven aan meisjes en boden hulp aan bejaarden. Vanaf 2022 kunnen op deze historische plek 21 mensen wonen die (intensieve) zorg nodig hebben. De bijzondere elementen van het monument zijn in ere hersteld en dragen bij aan een veilig en vertrouwd gevoel. 

dat doen we samen…

Om Het Klooster in volle glorie te herstellen werken we samen met De Huischmeesters. Zij zullen de toekomstige bewoners welkom heten in hun appartement. De Huischmeesters is een sociaal maatschappelijk beheerder die Thuisbasis Brabant in staat stelt om alle aandacht te richten op het bieden van persoonlijke en warme zorg. Als u in aanmerking wilt komen voor een appartement meldt u dan hier aan.

De Huischmeesters

warme zorg,
persoonlijk en
dichtbij

De eenpersoonsappartementen in Het Klooster zijn geschikt voor ouderen met een blijvende (intensieve) zorgvraag. Met een vast team van professionele zorgverleners én de ondersteuning van de lokale gemeenschap biedt Thuisbasis Brabant persoonlijke en kleinschalige zorg.

Door de gemeenschappelijke voorzieningen van Het Klooster is er ruimte om deel te nemen aan georganiseerde activiteiten. Mensen blijven op deze manier zoveel mogelijk betrokken bij het (lokale) leven en kunnen hun ervaring en talenten delen met anderen. Juist door de gemeenschap en de zorg samen op te laten trekken versterken we de onderlinge verbinding die bijdraagt aan ontmoeting en samenredzaamheid.

Wanneer u een indicatie van het CIZ (VPT) heeft dan komt u in aanmerking voor een appartement mét zorg bij Het Klooster. Wilt u in aanmerking komen voor een woning vul dan het contactformulier in.

wilt u meer informatie?

Laat uw gegevens hieronder achter. Wij nemen dan persoonlijk contact met u op.