Personen alarmering

U woont zelfstandig thuis, maar u bent op zoek naar meer veiligheid. Alarmering maakt het mogelijk om met een gerust gevoel thuis te wonen. In geval van nood kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week, eenvoudig en snel uw contactpersoon of professionele zorg oproepen.

Hoe het werkt?
U draagt een hals- of polszender met alarmknop waarmee u vanuit uw woning op ieder moment een alarmoproep kunt doen. U krijgt dan contact met een medewerker van de zorgcentrale die u vraagt wat er aan de hand is en hulp inschakelt.

Wie er bij u langs komt, is afhankelijk van het abonnement. Bij sociale alarmopvolging geeft u zelf aan welke contactpersonen gebeld worden. Bijvoorbeeld een familielid, buurman of een vriend. U zorgt dat zij een sleutel van uw huis hebben, zodat zij naar binnen kunnen wanneer de centrale een melding aan hen doorgeeft.

Ontvangt u al zorg van Thuisbasis Brabant? Dan kunt u na overleg met het zorgteam er voor kiezen om professionele opvolging van uw vaste zorgteam te ontvangen. De centrale neemt in dat geval contact op met een zorgverlener die bij u langs komt voor de noodzakelijke hulp. Deze zorg wordt dan gedeclareerd op uw zorgindicatie.

Aanmelden voor alarmopvolging
Wilt u zich aanmelden voor alarmering? Klik dan op onderstaande link. U komt dan bij het aanmeldingsformulier van FocusCura. Daar staan ook de kosten vermeld.

Let op! Wanneer mensen u komen helpen als u op het alarm heeft gedrukt is het belangrijk dat zij naar binnen kunnen. Geef mantelzorgers daarom een sleutel. Als het zorgteam de opvolging uitvoert dan zult u ook een sleutelkluisje voor hen moeten plaatsen. Deze kunt u ook huren via FocusCura.

Vraag hier uw persoonlijke alarmering aan