Twee weken na de aanwijzing maatregelen corona virus

Dat we als coöperatie flexibel zijn dat wisten we al. In een korte tijd zijn we in staat om onze zorgverlening aan te passen op een nieuwe situatie. Zo is dat tijdens de corona uitbraak niet anders. We passen ons aan.

We vinden het belangrijk om in overleg met de cliënten de zorg daar waar dat kan onder te brengen bij mantelzorgers. Of om te zoeken naar andere oplossingen die eraan bijdragen dat er minder fysiek contact is met de (kwetsbare) cliënt. Natuurlijk kan dat niet overal. Daar blijven we de zorg geven met de huidige richtlijnen van het RIVM in onze gedachten.

Gepaste afstand, handhygiëne, sociale onthouding en alert zijn op symptomen van hoesten, verkoudheid en koorts. Een basisset van gedachten die iedere zorgverlener meedraagt in de wijk. Alles erop gericht om zo veilig mogelijk zorg te bieden.

Dat brengt ook uitdagingen met zich mee hebben we gemerkt. Gevoelens van angst, bezorgdheid en kwetsbaarheid spelen bij de cliënten en naasten, maar ook bij zorgverleners. Om hier aandacht aan te geven blijven we met elkaar in contact. De zorgverleners bellen met de cliënt en collega’s overleggen met elkaar en delen hun verhalen. Op deze manier ontstaat er een natuurlijk evenwicht van zorg voor elkaar in deze heftige tijd.

De zorg is van ons (samen)!

#daslief